Upupa epops - Puput -

IMG_2237-2.jpg

El Puput 

Elpuput (Upupa epops) és un ocell de lafamíliadels upúpids i de l'ordredelscoraciformes present a Europa (llevat d'Escandinàvia) i Àsia (fins al nord-est de l'Índia), i hiverna a Àfrica, sud d'Àsia i alguns indrets del sud d'Europa. És comuna als Països Catalans.

Fa de 25 a 29 cm de llargària.D'aspecte inconfusible,és de color marró rosat amb lesalesi la cua ratllades de blanc i negre. La part inferior és de color groc terrós amb taques negres al ventre. Elbecés prim, una mica corbat i molt llarg. Té un floc deplomes erèctils o cresta d'uns cinc o sis centímetres de llargada, amb les puntes negres, que pot obrir i tancar. Sovint després d'aterrar l'obre i la torna a tancar de seguida.La cua és negra amb una ampla ratlla blanca cap al terç final i una marca blanca a l'arrel. També n'és característic el vol ondulat.