lliri de neu
 
lliri de neu -

 

Galanthus nivalis L.

Lliri de neu

Campanilla de invierno

 

Es una planta menuda, delicada i de gran bellesa que es sol desenvolupar en boscs

humits i prats mesòfils d’Europa central i oriental.

El lliri de neu a Argelaguer es troba al sotabosc herbaci dels boscs de ribera, a les riberes del riu Fluvia es pot veure des de mitjans de Gener.

Les especials condicions climàtiques de la Garrotxa permeten que aquesta espècie de distribució típicament europea pugui arribar a desenvolupar-se a la terra baixa mediterrània.

 

DESCRIPCIÓ DE LA PLANTA: herba plurianual de 15 a 35 cm d'alçada, i glabrescent; fulles amplament lineares, obtuses de 5-30 x 0,4 -1 cm; tija florífera amb 1 flor apical solitària, bracteada, pèndula de 10 - 30 cm de longitud; periant blanc amb un verticil extern de 3 tèpals i un altre verticil intern de 3 tèpals més, obovats, emarginats i tacats de verd a l’àpex; 6 estams; càpsula més o menys carnosa,

 

FLORACIÓ: planta de florida hivernal fet que permet que pugui arribar a florir quan encara el sòl és nevat. El temps de florida varia en funció de l’altitud on es trobi la planta i pot oscil.lar, des de mitjans de desembre fins a mitjans d’abril. A la Garrotxa sol florir des de mitjans de gener fins a finals de febrer tot i que es pot avançar o retraçar segons la climatologia de cada any.